Testimonials

 

Lieve Hélène,

Bedankt weer voor de fijne Chakra-stemvorkbehandeling die ik vanochtend van je kreeg.
Het voelt voor mij dat ik bij jou "in goede handen" ben. Je brengt de chakra's "van binnen uit" in balans en samen met de adviezen en inzichten die je me geeft voelt het compleet. Een realistiche kijk op mezelf, balans, rust en overzicht is wat ik mee naar huis neem.
Liefs en tot de volgende keer!

Marga

 

Lieve Hélène,

In de maand mei van dit jaar, zal het 2 jaar geleden zijn dat ik voor de eerste maal bij jou op consultatie kwam. Totaal ontredderd en diep gekwetst. Geen enkel fundament om mijn leven verder te zetten bleef nog over. Tijdens onze gesprekken en stemvorktherapie, ben ik langzaam begonnen aan een een lang “mentaal” helingsproces om mijn leven terug op de rails te krijgen. Dankzij jou “diepmenselijke” aanpak en je geloof in “mijn” kracht, kan ik nu zeggen: het gaat goed met me! Dank je omdat je in mij bent blijven geloven en mijn “levensgids” wou zijn. Er zijn zéér weinig therapeuten die in jou voetsporen kunnen treden! Ook de stemvork therapie was een “wonderbaarlijke” ontdekking en geeft me dagelijks kracht en energie om verder te gaan. Ik zal je op geregelde tijdstippen blijven opzoeken, omdat ik na een gesprek met jou, altijd terug de levensenergie voel, om op een ‘gezonde’ manier door het leven te gaan. Dank je wel en tot gauw!!

Alle liefs, Leen (België)

 

Hallo Hélène,

Bedankt voor je begeleiding in mijn bewustwordingsproces vanuit een burn-out. Door onze gesprekken en stemvorken ben ik op een nieuwe manier in het leven gaan staan. Hierdoor heeft stress nog maar weinig invloed op mijn leven. Met de ademhalingstechniek blijf ik bij mezelf en ontspannen. Positief en blij met alle veranderingen in voelen, denken, praten en handelen.

Liefs Annie

 

Lieve Hélène,

Ik vind je een zegen voor ME patiënten. Jouw klankschalen behandelingen doen mij heel erg goed. Eigenlijk is het tot nu toe niemand zo goed gelukt als jij om mij tot rust te brengen: het is net of ik mijn hoofd in de hemel steek; dat drukke bijenkorfje. Jij stemt je zo zuiver af op mijn wezen dat maakt iedere behandeling heilzaam. Je bent wezenlijk aanwezig en oprecht geïnteresseerd in mensen. Hélène je werkt net zo zuiver als je klankschalen, ik vind je uit de kunst!

Julia

 

Beste Hélène,

Hierbij wil ik jou nogmaals bedanken voor de begeleiding welke ik van jou heb mogen ontvangen. De stemvorken-therapie heb ik als zeer prettig ervaren. Door de sessies heb ik meer energie gekregen en ben beter in mijn vel komen zitten. Tijdens onze gesprekken heb jij me een beter zelfinzicht gegeven waardoor ik bewuster ben geworden en meer rust kan vinden. Jouw persoonlijke aanpak heeft mij goed gedaan, en helpt me nog steeds met het maken van de juiste keuzes.
Nogmaals bedankt en wellicht tot ziens.

Willem

 

Onze ernstig verstandelijk gehandicapten cliënten hebben tijdens een speciale verwendag kennis kunnen maken met het werk van Hélène Selder. Haar klankschaal-sessies sloten goed aan bij de interesse en vraag van onze cliënten. Cliënten werden ontspannen van de muziek en leken meer open te staan voor contact. Een geweldige ervaring voor zowel onze cliënten als de medewerkers die erbij waren.
Wat Hélène kon bereiken met haar muziek, was indrukwekkend om te zien. Om deze activiteit vaker aan te kunnen bieden in de dagelijkse zorg, hebben we het opleidingstraject wat Hélène biedt ingezet. Een groep van 5 medewerkers, werkzaam binnen de woonhuizen en dagbestedingcentra van Severinus, zijn door Hélène opgeleid. Door de gedegen wijze van opleiden van Hélène waarin theorie met praktijk werd afgewisseld en er veel aandacht was voor de sterke en minder ontwikkelde kwaliteiten van medewerkers, hebben we nu professionele medewerkers die klankschalen tijdens hun dagelijkse werk in kunnen zetten. Voor onze cliënten een activiteit die een absolute meerwaarde biedt.

Hetty Vereijken, Sectorhoofd dagbesteding Severinus

 

Wij, Johan en Hanneke, zijn twee mensen die werken in de dagbesteding, met mensen met een verstandelijke beperking. Het niveau waar wij mee werken is rond de 6 maanden tot 3 jaar.
Daar dat wijzelf al een beetje 'aan het pionieren' waren met 3 aanwezige klankschalen, ontdekten wij zelf al dat het werken met klankschalen op een bepaalde manier meerwaarde had voor onze deelnemers. Maar het hoe en het waarom ontbrak bij ons. Verdieping was gewenst. Op verzoek van ons is gezocht naar een mogelijkheid voor een interne cursus, en zo kwamen we bij Kizuri en Hélène terecht. Hélène was bereid om ons in 7 dagen de grondbeginselen, techniek, de opbouw van een sessie: (een nieuw begrip voor ons) het muzelen, met andere woorden: verbreding en verdieping, bij te brengen.
Vol enthousiasme begonnen we aan de cursus. Dit enthousiasme is tot het einde toe gebleven….! De cursusdagen werden afwisselend, boeiend en vol enthousiasme gebracht. Veel voorbeelden uit de praktijk/eigen ervaringen van Hélène, waardoor het leuk was om naar te luisteren. Wat erg fijn was om te ervaren, was dat we meteen aan het werk konden met de aangereikte stof. Bijv. de techniek van het aanslaan, het gebruik van verschillende kloppers, etc.
Ook werd het als heel fijn ervaren dat we na afloop van elke cursusdag in overleg enkele klankschalen mee naar huis konden nemen om thuis te kunnen oefenen. Dit alles werd in een relaxte sfeer gebracht; je had tijd om in je eigen tempo de dingen te doen. Er werd zo ook voldoende ruimte gecreëerd om te vragen en te ervaren. Het was leuk om te zien dat we, allemaal, in korte tijd progressie maakten. Kortom, wij hebben het als zeer prettig ervaren. En het heeft ons verrijkt. Hélène bedankt voor alles...

Groetjes, Johan en Hanneke van de Brinkvliet

 

(Reactie cursist van de interne train de trainer opleiding 2009 Severinus Stichting in Veldhoven)

Ik heb deze cursus als heel bijzonder ervaren. Ik was erg sceptisch voordat ik hier aan begon en zat privé flink in de knoop. Binnen het kleine groepje medecursisten voelde ik me al snel vertrouwd, wat mede te danken was aan de positieve en open houding van onze cursusleidster Hélène. Naargelang de cursus vorderde leerde ik meer en meer rondom de klankschalen en leerde ik deze ook bespelen. Hierin ontwikkelde ik steeds meer zelfvertrouwen en ervoer de bijzondere ervaringen die het bespelen en het ondergaan van klankschalen met zich meebrengt. Ik heb persoonlijk ook meer rust gekregen, mede dankzij de klankschalen.

Groetjes, Mirjam

 

Hoi Hélène,

Ik heb enorm genoten van de workshop opkomen voor jezelf. Met name vond ik de ontspanningsoefeningen heel fijn en gaven even een rustpunt. Door dat rustpunt kun je juist in je kracht gaan staan om te zeggen wat je vindt. Wat ik erg prettig vond was, dat alles er mocht zijn, een tic of een beweging was okee. Maar zeer zeker ook het feit dat datgene wat je doet ook goed is, er bestaat geen fout. Het is goed zoals het is. Ik vind dat je de workshop heel erg leuk hebt gegeven, En ik vind de dingen die je doet een aanwinst voor onze stichting. Wij, maar ook ik, ben erg blij met jou en ik hoop dat we nog veel van je mogen leren.

Moniek (stichting Gilles de la Tourette)

 

Een week geleden heb ik een klankmassage ervaren. Ik vond het een geweldige ervaring. En wat kan er een rust over je heen komen. Heel erg fijn. Door de rustgevende klanken en trillingen van de schalen merkte ik dat ik al snel niet meer met de omgeving bezig ben en mijn gedachten zijn even stil. Voor mij een hele fijne ervaring. Het is mooi om te merken dat je even uit de dagelijkse dingen kunt stappen en met je aandacht bij de ervaring bent. Niet alleen de klankmassage op dat moment geeft heel veel rust, maar zeker ook daarna geeft het nog lang een fijn en rustig gevoel. Zelfs in de dagen er na ervoer ik het nog. Ik merk dat ik door deze ervaring, besef dat ik in het dagelijkse leven veel doe en onderneem, maar even een moment kan nemen en lekker even niks doen Is dan ook wel heerlijk. Soms is even niets doen, ook goed.

Lieve groetjes Moniek

 

Opleiding klankmodules: Ik heb de opleiding klankmodules gevolgd bij KIZURI. Het waren acht hele dagen en een halve terugkomdag. We waren met een kleine groep mensen die allemaal wel aan elkaar gewaagd waren. Dat gaf een erg fijne sfeer. Op een leuke spontane manier werden de lessen verzorgd. Ik had genoeg tijd om ook de dingen te oefenen. Ook onderling werden aanwijzingen gegeven, altijd met veel respect voor elkaar. Ik heb heel veel geleerd. Ook was een onderdeel van de cursus ingepland met andere instrumenten dan de klankschalen. Dit was voor mij een ware openbaring. Heel spontaan ontstond er een soort van muzikaal genot. Een improvisatie waarin een sereniteit ontstond waar ik heel warm van werd. Ook de stem kwam hierbij aan bod. Hoe kun je al deze dingen in de praktijk gebruiken bijvoorbeeld met kinderen. Hier werden praktische tips gegeven en al doende ontdekten we zelf steeds weer andere dingen. Het was zeer leerzaam, gezellig en af en toe werd ik, en met mij de andere cursisten, er helemaal stil van.  Ik heb er veel van geleerd en kan alleen maar zeggen dat ik er erg blij mee ben. Het heeft mij veel gebracht.

Heel veel lieve groetjes, Loes

 

Iets van mijn ervaring met de opleiding Klankmodules

Enthousiast geworden door een workshop klankschalen bij Hélène ben ik met deze opleiding begonnen. Het trok me aan om meer met de klankschalen te doen, en, door er samen met anderen mee bezig te zijn, meer mogelijkheden te ontdekken. Het was een leuke opleiding, en wat me erg aansprak was de variatie. Daarbij waren de oefeningen in lichaamsbewustzijn ook heel belangrijk: tot hoever (lees: hoe dichtbij) kun je letterlijk gaan, maar ook tot hoever kun je met de klank van de schaal bij de ander komen, zonder inbreuk te maken op diens privacy. Dat kon wel eens confronterend zijn, maar het plezier daarbij hield het tegelijkertijd ook luchtig. Het was een ontdekkingstocht voor mij op diverse terreinen, en heeft mij het vertrouwen gegeven om bij mijn lessen en privé meer gebruik van te maken van de klankschalen.

Jetti de Wild

 

Verslag van de opleiding klankmodules Hélène Selder

Spelend de wereld van de klankschalen ontdekken. Voor mijn hobby houd ik mij al langer bezig met muziek, klanken en trillingen en hun werking op het lichaam en de geest en ik was al lang in bezit van enkele klankschalen. Maar alleen via boeken blijft het toch te theoretisch en daarom ging ik op zoek naar een praktische cursus. Spelend en speels de geheimen van de klankschalen ontdekken en hun werking ervaren op ons eigen lichaam en op die van de anderen zo heb ik deze cursus ervaren. Natuurlijk hebben Hélène en de gastdocenten ook theorie over klankschalen, stemgebruik en chakra’s overgebracht. Maar de mooiste theorie is waardeloos als wij haar niet kunnen ervaren door te leren luisteren, het ons bewust te maken en onze ervaring met anderen te delen. Luisteren naar mijzelf, concentreren op mijzelf, mijn krachtcentrum vinden en mezelf kunnen afsluiten en beschermen tegen invloeden van buitenaf waren voor mij eye-openers. Van Subira, de dochter van Hélène, hebben wij “eenvoudige” oefeningen geleerd om in je krachtcentrum te komen. Het leuke is dat deze oefeningen op elk moment en in elke situatie gemakkelijk toepasbaar zijn, daardoor ook helemaal bruikbaar in mijn dagelijks leven en in mijn beroep dat tegenovergesteld van therapeutisch is. Bijzonder was ook de sfeer in de groep: een heel respectvolle, lieve en vertrouwelijke omgang met elkaar! Kortom: een heel erg inspirerende cursus met veel ruimte voor eigen ervaringen en ontwikkelingen.

Johanna Myrzik, Universitair docent Electrotechniek op de Technische Universiteit van Eindhoven

 

Ik heb de 4 modules van de opleiding Klankmodules bij Kizuri gevolgd. En ik ben er heel erg tevreden over. De opleiding was goed opgezet en er was veel ruimte voor eigen inbreng en vragen van de 7 deelnemers, waarvan ik trouwens de enige man was. Hélène Selder gaf de dagen een eigen invulling, stond open voor vragen en opmerkingen van ons en was in staat een sfeer te scheppen waarin ieder tot zijn recht kon komen. Aangezien onze achtergronden verschilden werd het uiteindelijk een zeer diverse opleiding. Zo was er iemand uit het onderwijs, iemand die zelf een meditatiegroep begeleidde en een aantal mensen uit de zorg.
Ikzelf werk trouwens als activiteitenbegeleider met mensen met niet aangeboren hersenletsel bij Boogh in Utrecht. Binnen de groep ontstond al gauw een zeer vertrouwde sfeer waarin ieder zichzelf kon zijn. Ook ik heb me er zeer thuis gevoeld. De dagen waren gevuld met een combinatie van theorie, ervaren en doen. Dit gaf mij de kans om zelf te ervaren wat het gebruik van diverse instrumenten met je kunt doen.
De nadruk lag op het werken met klankschalen. We hebben oefeningen gedaan met het aanslaan van de schalen, met het werken vanuit de stilte en in het geven van een klankconcert. Er was ook ruim de tijd om te experimenteren met de klankschalen. Verder hebben we geoefend met onze eigen stem en gewerkt met o.a. de tanpura en andere (percussie) instrumenten. Dat laatste vond ik vanuit mijn achtergrond als gitarist wel heel erg boeiend en ik heb deze dan ook regelmatig gebruikt.
In de derde module hebben we veel vanuit de praktijk gewerkt onder begeleiding van Mayke van den Broek - Joosten. Het werken met kinderen en (meervoudig) gehandicapte mensen en communicatie door middel van klanken stond hier centraal. Ook hierbij hebben we veel gebruikt gemaakt van verschillende klankinstrumenten. Erg leuk, creatief en leerzaam. Het belangrijkste dat ik geleerd heb in deze dagen is dat ik eigenlijk zélf bepalend ben in hoe een klankschaal klinkt. Hoe voel ik me, hoe bewust ben ik me van mijn eigen energie en waar begint de energie van degene die de klankschaal ondergaat. Eigenlijk is het werken met klankschalen heel confronterend. Dat geeft wel gelijk de ruimte om te groeien. Dat is dan ook precies wat er gebeurd is.   Ik ben me bewust geworden van mijn eigen gevoelens en blokkades maar ook waar ik goed in ben. Ik heb meer lucht gekregen mede door de stem- en klankoefeningen.
Ik wil me zeker verder gaan ontwikkelen in het werken met klankschalen. Het leert mij luisteren naar mijn intuïtie en deze tegelijkertijd verder te ontwikkelen. Daardoor zal ik me steeds meer af kunnen stemmen op de persoon waar ik mee werk en steeds beter in staat zijn de rijkdom en de helende werking van de klankschalen te benutten, in ieders voordeel. Muziek, klank is voor mij de mooiste vorm communicatie. Iedereen is er gevoelig voor, het is een taal die we allemaal spreken en verstaan. Aan mij de kans en de mogelijkheid dit vorm te geven in mijn werk als activiteitenbegeleider, als mens en als muzikant. Deze opleiding heeft hiervoor een solide basis gelegd.

René ter Horst

PS. en vergeet vooral de heerlijke lunches niet!

 

Klankschalen workshop op de contactdag van de vereniging van Gilles de la Tourettte in Baarn

Omdat we al veel geluisterd hadden naar diverse sprekers wilden we graag bij Hélène meedoen met de klankschalenworkshop. Het was een heel bijzondere belevenis: iedereen voelde ergens iets doorklinken van de trillingen van de klankschalen. De ervaringen waren heel verschillend, de een voelde iets in de benen, de ander iets in het hoofd enz. Zo hadden alle deelnemers een persoonlijke beleving in deze activiteit. Er was nog iets bijzonders: Sommige klankschalen gaven een prettig gevoel, andere werden als minder prettig ervaren. Dit was ook weer voor iedereen een verschillende ervaring. Duidelijk is wel dat klank en trilling een voelbare werking heeft. waterschalen_klOok deed Hélène leuke experimenten met de klankschalen, bijv. als je water in een klankschaal doet en er zachtjes tegenaan tikt krijg je hele mooie patronen en gaat het water sproeien als een fonteintje. Ook deden we verschillende klankoefeningen in kleine groepjes. Het was interessant en erg leerzaam. Heel fijn was ook de rust die van de hele activiteit uitging; we kregen daardoor weer een soort gevoel van nieuwe energie.

 

Beste Hélène,

Bij deze wil ik je laten weten dat de ontspanningsworkshop die ik bij jou gevolgd heb mij heel veel goeds heeft gebracht. Dezelfde avond moest ik opgenomen worden in het ziekenhuis omdat ik de volgende dag een zware operatie moest ondergaan. Normaal ben ik een hoopje zenuwen en nu was ik erg rustig. Ik was in staat om te relativeren en van zenuwen was geen sprake. Het viel iedereen op omdat zij mij heel anders kennen. Ik heb de rust weten te behouden. Heel erg bedankt!

Hartelijke groeten, Netty van Buuren

 

dankjewel

Hallo Hélène,

Bedankt voor je mailtje. Je behandeling heeft me veel goed gedaan. Ik zat echt lekker in m'n vel daarna. Langzaam aan verval ik dan toch weer in oude patronen en heb ik het soms te druk om nog te denken aan al je bruikbare tips. Je wordt toch een beetje geleefd met 2 kleine kindertjes en een baan. Maar ik bel je binnenkort voor een volgende behandeling.

Huisvrouw 35 jaar

 

Mijn ervaringen met een workshop klankschalen bij Hélène Selder:

Het was heel interessant te merken wat je allemaal kunt doen met klankschalen. We hebben veel soorten oefeningen gedaan en technieken aangeleerd over effecten en mogelijkheden. Het was dus heel leerzaam. Onder andere was het bijzonder te merken hoe persoonlijk het effect van een klankschaal is. Wat de één als een heerlijke schaal ervaart kan een ander als duidelijk afstotelijk ervaren. Zo'n grote ervaringsverschillen had ik niet verwacht bij één en dezelfde schaal. Verder viel het hierbij op hoe een groot verschil het effect van een klankschaal kan zijn, door de gebruikte klopper. We hebben allerlei soorten harde en zachte kloppers gebruikt, grote en kleine en we hebben schalen aangewreven. De hoorbare verschillen bij één en dezelfde schaal worden dan groter dan je verwacht. We hebben met enkele tientallen schalen gewerkt en dan vallen bijzondere verschillen op in zweving, stabiliteit en toonhoogte. Bijvoorbeeld een grote schaal hoeft niet perse laag te klinken. Er waren mensen die vroegen welke dan de beste was, als het om schalen ging met dezelfde grondtoon. Maar het antwoord hangt af, van wat iemand met een schaal wil doen. Wil je een schaal gebruiken ter ontspanning of ter opwekking van energie? Het ligt dan voor de hand dat een stabiele grondtoon ontspant en een licht tot sterk pulserende schaal als opwekkend (of als onrustgevend) ervaren wordt.

Man 50 jaar technicus

 

Beste Hélène,

Vanochtend heb ik een zalige behandeling mogen ondergaan. Eerst werd het thema besproken over boosheid en kwaadheid. Daarna gaf je mij een ademhalingssessie om er beter mee om te gaan. Je leerde mij verschillende technieken waar ik een heel fijn gevoel bij had. Ook kreeg ik weer een fijne klankschalenbehandeling waar ik in diepe slaap terecht kwam en de trillingen heel goed door mijn lichaam gingen. Daarna hadden we nog even een napraatje vergezeld met een kopje thee.

Man 42 jaar, logistiek medewerker

 

Lieve Hélène,

De klankschalen workshop van afgelopen zaterdag was fantastisch! Ik ga vaak naar India en heb daar kennis gemaakt met klankschalen en ook verschillende keren behandelingen ondergaan. Maar wat ik nu in één dag geleerd heb is veel meer dan ik had durven hopen. Het was niet alleen reuze interessant maar ook erg gezellig. Ik heb leuke mensen ontmoet, heerlijk gelunchte en weet nu wat ik kan doen met mijn klankschalen. Voor het eerst heb ik geleerd goed naar klank te luisteren en uitgevonden wat bij mij past. De G klank is voor mij het meest rustgevend. Leuk was het om te zien hoe iedereen anders reageert op een bepaalde schaal. Deze workshop is een echte aanrader voor iedereen! Hélène hartstikke bedankt. Ik kom graag nog eens terug.

Liefs, vrouw 53 jaar, beroep hoofd visagie Opera Zuid

Lieve Subira,

We hebben hier nog even nageborreld en iedereen was unaniem van mening dat ze een heel leuke avond hebben gehad. Er waren veel complimenten over jou! je kwam zo evenwichtig over en zo volwassen!! (en daar was ik natuurlijk heel trots op!) En dat je geen 'show' hebt gegeven vonden ze allemaal heel sterk van jou en ze zeiden ook dat ze dat zeer waardeerden omdat je echt kwaliteit wilt laten zien! Dus voor jou een grote pluim! Nogmaals hartelijk dank.

Lieve groet van Trees

 

Hallo Hélène,

Vandaag en gisteren had ik het erg zwaar na de heerlijke klankschalenbehandeling. Nadat ik klaar was met de behandeling leek het wel alsof ik niet meer van de tafel af of niet meer kon lopen. Ik was heel stijf en nam er ook de tijd voor om van de tafel af te komen. Ook had ik heel veel moeite met lopen omdat het erg diep was gegaan. Ik heb heel veel water gedronken om het goed door te laten spoelen. Soms nam ik wat zoetigheid omdat de behoefte aanwezig was. Tijdens de behandeling lag ik heerlijk ontspannen maar soms sprak ik met je.Toen ik daar op de tafel lag voelde dat heel goed aan. Je nieuwe locatie was dan ook erg rustgevend. Het leek wel of ik in een tempel was van misschien wel uit India of Tibet. Ik was erg blij met je positieve boodschap maar het overviel mij omdat het nieuw was voor mij en had tijd nodig om het te verwerken. Maar nu gaat het wel weer. Wel wil ik je nog mededelen dat het bij iedereen opvalt dat ik vanuit mijn innerlijk rustig ben geworden en dit alleen maar verder gaat. Daar ben ik enorm blij mee. P.S. en niet te vergeten hartlijk bedankt voor je lekkere boterhammetje want dat vond ik heel erg lief van je. Ik had daarna ook geen honger meer.

Groetjes, man 45 jaar

 

Hoi Hélène,

Het was een fijne ervaring, de workshop van een week geleden. Het heeft mij goed gedaan. Misschien als het kan, zou ik een keer de klankschalen willen beleven. Een fijn weekeind en bedankt Hélène.
Groetjes, Monique Huisvrouw 64 jaar

 

Wat ik zo bijzonder vind bij Hélène is dat ze mij geleerd heeft hoe ik door de dag heen, waar ik ook ben, kleine momenten van ontspanning kan oproepen. Dat het niet nodig is om daar echt voor te gaan zitten, het kan gewoon tussendoor. Dus zie ik er ook niet tegenop.

Groetjes Huub, zakenman 45 jaar

 

Hélène heeft mij geleerd dingen van verschillende kanten te bekijken. Ik heb mijn waarheid en een ander heeft die ook. Daardoor ben ik gaan relativeren, iets wat ik vroeger als ramp bestempelde noem ik nu vervelend. Daardoor sta ik gemakkelijker in het leven.

Hans wetenschapper 56 jaar

 

Na een klankschalenbehandeling zei Corrie het volgende: Ik geloof niet dat ooit iemand in mijn leven mij zo liefdevol behandeld heeft als jij.
Ik vond het heel vertrouwd om op die manier met "minimalmuziek" bezig te zijn - als ik over je behandeling heb . Ik kwam naar jou om onze gedachten uitwisselen over Kodály en het is iets veel breders en diepers geworden: mooi is dat. Ik kwam met een beetje dromerige hoofd binnen en tijdens de behandeling werd ik heel helder. Op straat moest ik heel erg mijn best te doen om niet weg te vliegen. Ik deed alles heel langzaam en vertraagd daarna. Ik had een zwakke gevoel in mijn bekkenbodem maar na je behandeling was dat - "lekken" - weg. Ik ging gisteren vroeg in bed, ik was heel ontspannen en héél moe.
Bedankt voor het kennismaking met klankschalen en stemvorken! Het was een hele fijne ervaring.

Agnes

 

Goede morgen Hélène,

Nou, ik had het idee dat ik niet de enige was die het koud had en vooral het 2de gedeelte was voor je gevoel kouder dan het eerste omdat het in de koffieruimte warm was. Ik heb er verder geen hinder van ondervonden hoor en had ook voor mijn gevoel genoeg kleren aan en bij. Ik vond het heerlijk om weer eens gewoon een hele ochtend zonder de zorgen van de laatste tijd [ man met ernstige depressieve en suïcidale klachten en een moeder die na 10 weken wachtlijst een open hart- operatie heeft ondergaan] aan mijzelf te mogen denken en werken. Ik wil ook heel bewust de komende weken dat ik minder werk, om energie te tanken elke middag wandelen of in de tuin werken en daarna een meditatief moment in huis of tuin inlassen. Ik heb de mantra meditatie gedaan en het tellen van de ademhaling en verder heb ik maandag middag heerlijk een half uurtje in het zonnetje in de tuin zitten genieten en voelen wat ik nu werkelijk allemaal kon voelen. Zondagmiddag heb ik het met een vriendin over de glimlachmeditatie gehad en ze vond het wel grappig en het is werkelijk super simpel. Mijn tante kwam zaterdag tot het besef dat de yoga avonden eigenlijk gewoon een grote meditatie zijn en dat ze dat dus eigenlijk allemaal al kon maar het nooit zo noemde. Voor mij was het zeker een geslaagde ochtend.

Groeten, Mirella