Mindfulness

 

Wat is Mindfulness?

Mindfulness betekent aandacht hebben voor de dingen die je doet. Volledig aanwezig zijn bij de realiteit van dit moment. Bewust, zonder oordeel, met volledige acceptatie van wat er zich op dit moment aandient.

Mindfulness is óók mild oordelen naar jezelf, een open houding en je niet bezighouden met verwijten of gepieker over hoe het beter zou kunnen. Even stop zeggen en stilstaan bij het moment.

Mindfulness kun je leren

Door aandachttraining ontwikkel je inzichten en word je je bewust van oude patronen. Je ontwikkelt ook je zintuigenlijke waarnemingen en je lichaamsbewustwording.
Oefeningen waarbij je leert onprettige gevoelens zoals spanning, verdriet en boosheid te accepteren in plaats van je ertegen te verzetten. Het mag er gewoon zijn!
Hierdoor ontstaat er rust in je hoofd waardoor je kunt stoppen met piekeren en jij de baas wordt over jouw gedachten en het maken van keuzes gemakkelijker wordt. Kortom: je gaat meer genieten van de dingen om je heen en je krijgt meer ruimte voor jezelf doordat je bewuster leeft vanuit je eigen kern.