Fonoforese stemvorkenbehandeling

 

Bij Fonoforese worden kosmisch gestemde stemvorken gebruikt. Hans Cousto oktaveerde de omwentelingsritmes van de planeten tot frequenties die waarneembaar zijn voor de mens. Hij ontwikkelde stemvorken om met de zuivere tonen te kunnen werken, zo legde hij in de jaren 80 van de vorige eeuw de basis voor Fonoforese. De stemvorken worden rechtstreeks op het lichaam gezet, waardoor de trilling diep in het lichaam doordringt. Spieren kunnen onder invloed van bepaalde frequenties moeilijk hun spanning vasthouden waardoor spieren en hun omliggende weefsel zich ontspannen.

Fonoforese is daardoor uitstekend te gebruiken bij specifieke pijnklachten. Wetenschappelijk gesteld maakt de Fonoforese gebruik van het natuurkundig principe van resonantie. Iedere stemvork heeft zijn eigen toon en trillingsfrequentie, afhankelijk van de aard van de klacht worden de juiste stemvorken ingezet.

Uniek is de chakrabehandeling met stemvorken om de verbinding van de chakra's te harmoniseren en het energiesysteem te versterken.

20120209-BvV-066

20120209-BvV-062