Herken jij jezelf hierin?

Je hebt een uitdagende baan, een leidinggevende functie of je bent een ondernemer. Je bent een doorzetter met een groot gevoel voor verantwoordelijkheid. Je werkt hard. Je hebt de zaken graag op orde, maar je weet dat het allemaal nog beter zou kunnen. Energiek, gezond en evenwichtig zijn woorden waarin jij jezelf zou willen herkennen. Zowel zakelijk als voor je privéleven.

Je bent erg oplossingsgericht. Of het nu gaat om relaties, je gezondheid, of je eigen emoties, als er een probleem is dan wil jij dat graag opgelost hebben.

Ondanks alles heb jij worstelingen:

Doordat je zo oplossingsgericht bent ga je te snel aan de slag en vergeet je naar de oorsprong van het probleem te gaan. Hierdoor kom je niet tot de kern en blijven je problemen bestaan. Je voelt je onrustig: zorgen en problemen kunnen je dag en nacht bezighouden. Je wilt graag controle houden en vindt geen rustmomenten gedurende de dag. Vaak vind je het maken van goede keuzes erg lastig. Dit alles heeft zijn weerslag op je lichaam, je hebt vaak last van een pijnlijke nek of schouders of verkrampingen.

Je denkt het zonder ondersteuning aan te kunnen maar valt telkens weer terug in oude gewoonten. Eigenlijk ben je bang om geconfronteerd te worden met jezelf: je vaste patronen, je diepste gevoelens en misschien pijn uit het verleden.

Wat heb je op dit moment nodig?

Wat jij nodig hebt is dat je leert goed naar je lichaam te luisteren. Het is nu tijd om je te concentreren op de signalen van je lichaam.
Je zult moeten leren de baas te worden over jouw gedachten, hoe je negatieve of belemmerende gedachten kunt stopzetten en een andere richting kunt geven. Accepteren dat je nu eenmaal gevoelens en emoties hebt is ook een aandachtspunt voor je.
Er bestaan eenvoudige en korte ontspanningsoefeningen die je op elk gewenst moment van de dag kunt toepassen. Het zou je enorm helpen als je er een paar goed beheerst zodat jij ze kunt inzetten als dat nodig is. Je zult stopmomenten moeten inlassen en je bewuster gaan worden van je bezigheden.
Je zult signalen van stress leren herkennen zodat je je eigen grenzen aanvoelt en aan kunt geven.
Je lichaam is een chemisch apparaat en wat je erin stopt heeft zijn
weerslag op jouw functioneren. Het is belangrijk dat je weet welk voedingspatroon je helpt om je te voelen zoals jij dat wilt.

Wat ik voor jou kan betekenen?

In een eerste openhartig gesprek waarbij zowel het lichamelijke, mentale en emotionele aspect aan bod komt kijken we samen welke aanpak bij jou past.

De vervolgbehandelingen bestaan altijd uit een combinatie van de diverse werkgebieden van waaruit ik werk.
Dit kan zijn: coaching, ademhaling, meditatie, gesprekstherapie, mindfulness, voedingstherapie, klankschalen en stemvorken.

Neem gerust contact met mij op voor een kort persoonlijk gesprek.