Inner Sound stemvorkenbehandeling

 

Wat zijn stemvorken?

Stemvorken zijn instrumenten die heel exact één zuivere toon laten horen.

Hoe werkt het?

Er wordt gewerkt met een basisset van 13 stemvorken waarvan de grootste stemvork de laagste toon heeft. Inner Sound stemvorken worden nooit op het lichaam geplaatst: om de beurt worden er 2 stemvorken aangeslagen en bij de oren gehouden, je hoort dan 2 tonen tegelijk. Tussen elke stemvork zit een verschil van een reine kwint. Een reine kwint is een muzikale interval waarin de frequentie van de hogere toon exact anderhalf keer de frequentie is van de lagere toon. De trillingsverhouding bij een kwint is 2 tot 3, dit correspondeert met de trillingsverhoudingen in de natuur en in ons lichaam. Het lichaam wordt als het ware uitgenodigd om mee te trillen met de juiste frequenties.

De geluidsgolven van de stemvorken in kwinten verwarmen via botgeleiding en het hersen- en ruggenmergvocht, het bindweefsel van binnenuit waardoor het bindweefsel zachter en soepel wordt en het vocht er weer doorheen kan stromen.

Emoties die niet verwerkt worden vinden een plaats in het bindweefsel. Het bindweefsel is het grootste orgaan van het lichaam en is de infrastructuur van het lichaamsvocht. Bij schrik gaat het systeem open en het bindweefsel rekt uit. Bij troost vindt het bindweefsel zijn oorspronkelijke vorm terug op een natuurlijke manier. Bij een traumatische ervaring of bij niet verwerkte emoties blijft het bindweefsel uitgerekt. Het lichaam accepteert het uitgerekte bindweefsel niet en maakt nieuw bindweefsel aan, maar zonder vocht zodat er blokkades ontstaan.

Voor wie is de Inner Sound stemvorkenbehandelingbedoeld?

innersound

Voor mensen met specifieke stressgerelateerde lichamelijke of emotionele problemen, maar ook ter ondersteuning bij meditatie. Een stemvorkenbehandeling is niet medisch en kan derhalve nooit een medische behandeling vervangen.

fonoferese