Happy New Year!

Allereerst wens ik iedereen een gezond en vrolijk 2015, een jaar van innerlijke vrede en mildheid.

Mijn vader hield altijd met kerstmis een speech voor ons, zijn gezin. Hij gaf ons stof om over na te denken, om over te filosoferen. Zijn laatste speech was met kerstmis 2003. Hij was toen al erg ziek en een half jaar later overleed hij. Ik citeer hierbij een klein stukje ervan:

Een goede manier is om eerlijk te zijn, om de harmonie te bewaren en je eigen normen te toetsen aan die van een ander en dan mild te oordelen. Altijd mild oordelen, want je waarnemingen waarop het oordeel gevestigd is, zijn niet altijd juist. Als je met haat vervuld bent, neem je anders waar dan wanneer je opgeruimd bent en tevreden. Wanneer je door jaloezie gedreven wordt, heb je een andere waarneming-van dezelfde objectiviteit over een puur object-die subjectief is, daar moet je dus rekening mee houden. Dit zijn de dingen die ik jullie mee wil geven om over te filosoferen in verloren uurtjes, iets om over na te denken.

Tot zover een kort stukje uit mijn vaders laatste speech die hij overigens helemaal uit zijn hoofd deed. Mijn broers hadden het gefilmd en op schrift gezet. Voor degene die de hele tekst willen kunnen een kopie bij mij krijgen.

Deze maand heb ik voor iedereen die mijn praktijk bezoekt een leuke attentie!